Klaus Iohannis a avut o reacție pe un subiect care îi vizează pe toți românii. Este vorba despre creşterea preţurilor. Președintele a susținut că aceasta există şi afectează mulţi români. Mai multe detalii au fost date de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni. El a precizat că este necesar ca Guvernul şi autorităţile locale să pregătească soluţii.

„Creşterea de preţuri există, este reală şi afectează mulţi români. Pentru ei, trebuie pregătite soluţii şi aici cred că este sarcina în primul rând a Guvernului, a miniştrilor şi a autorităţilor locale să transforme în beneficii pentru cetăţeni cifrele din statistici – care, repet, sunt bune şi arată o direcţie corectă. Mai multe investiţii, în special în sănătate şi infrastructură, mai multe locuri de muncă, încurajarea afacerilor, absorbţia de fonduri europene, protejarea veniturilor – acestea sunt coordonatele de la care guvernanţii nu trebuie să se îndepărteze”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a arătat că în economie sunt semne promiţătoare. Potrivit acestuia, încă de anul trecut, au fost regândite mecanismele care să facă posibilă o creştere sănătoasă, ancorată în primul rând în investiţii.

Iohannis cere mai multă empatie

Șeful statului a susținut că ne aflăm pe drumul cel bun, dar că cifrele și statisticele nu sunt mereu suficiente. El a susținut că este nevoie de empatie și de rezultate concrete pentru români.

„Suntem în mod cert pe direcţia corectă, dar nu este suficient să ne raportăm doar la cifre, la statistici. Este nevoie de mai multă empatie, de mai multă implicare şi de rezultate concrete pentru oameni”, a mai afirmat preşedintele Iohannis.

De altfel, PSD se folosește în aceste momente de creșterea prețurilor pentru a încerca să răstoarne Guvernul. Marcel Ciolacu a anunțat o moțiune de cenzură care va viza inclusiv acest subiect sensibil pentru români.

„Din punctul nostru de vedere s-a ajuns prea departe. Am înghețat veniturile românilor, atât în zona privată cât și publică, am înghețat și salarii și alocații pensii. Și pe de altă parte avem cea mai mare explozie de prețuri din ultimii 30 de ani”, a anuntat Ciolacu.