Avertisment foarte serios al Președintelui Klaus Iohannis! Nu e cazul ca românii să se relaxeze cu privire la pericolele reprezentate de noul coronavirus.

Iohannis a făcut apel la responsabilitatea tuturor partidelor, atât din coaliția de guvernământ, cât și aflate în opoziție.

Avertisment foarte serios al Președintelui Klaus Iohannis! ”Varianta Delta, mult mai contagioasă”

”Astăzi începe o nouă sesiune parlamentară, într-un context național și internațional complicat, marcat încă de efectele pandemiei de COVID-19, care este, din păcate, departe de a se fi încheiat.

Ultimele luni au dat românilor și motive de optimism, pentru că începem să vedem că vaccinarea oferă protecție împotriva îmbolnăvirii și facilitează reîntoarcerea la normalitate.

Au fost luni în care oamenii au călătorit mai ușor și au putut să își petreacă vacanțele în condiții aproape normale.

Un procent cât mai ridicat de vaccinare a populației este esențial pentru a putea spera în continuare la o îmbunătățire a situației din punct de vedere epidemiologic.

Vedem cum varianta Delta, mult mai contagioasă, duce la o accelerare a ratei de infectare, inclusiv în țara noastră.

”Un context dificil”

Un context dificil, care însă poate fi și o bună oportunitate pentru clasa politică de a demonstra că are maturitatea, voința și responsabilitatea de a garanta siguranța și prosperitatea românilor.”, a precizat Klaus Iohannis.

Iohannis a spus că Parlamentul este în acest moment la un nivel foarte scăzut de credibilitate, din punct de vedere politică, pentru că agenda legislativă nu vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor.

Oamenii s-au săturat de veșnicele promisiuni neonorate și de discursuri sterile, spune Președintele, care a făcut un apel către toate partidele să le arate românilor că îi respectă.

Este mare nevoie de reforme, care sunt încetinite și de contextul pandemiei, a mai spus Iohannis.

”Parlamentarii au datoria de a pune în aplicare ce au promis. Atenţie, nu le cer să vorbească despre asta, ci le cer rezultate. De vorbit este uşor, însă oamenii s-au săturat de discursuri sterile, de veşnicele promisiuni neonorate, vor să vadă mai puţin scandal şi mai multă cooperare, nu-i interesează cine strigă mai tare sau cine critică mai eficient.

Fac, pe această cale, un apel către toate partidele, atât cele din coaliţia de guvernare cât şi cele din opoziţie, să privească spre viitor şi să arate românilor că îi respectă prin acţiunile lor. Simpla retorică nu-şi are rostul”, a mai spus Președintele.