A treia doză de vaccin anti-COVID-19 se administrează şi în România începând de pe data de 28 septembrie 2021.

Klaus Iohannis şi-a făcut şi a treia doză de vaccin

Printre cei care au susţinut de la început campania de vaccinare s-a numărat şi preşedintele Klaus Iohannis. El s-a vaccinat cu prima doză de faţă cu televiziunile, impresionând atunci cu forma sa fizică de invidiat.

La a doua doză nu a mai chemat jurnaliştii şi acelaşi lucru s-a întâmplat acum şi la administrarea celei de-a treia doze.

Aflat joi, 7 octombrie, într-o vizită la Cernavodă, Klaus Iohannis a recunoscut că s-a vaccinat deja şi cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva noului coronavirus.

“Da, m-am vaccinat cu doza a treia”, a răspuns şeful statului la întrebarea jurnaliştilor.

Iohannis nu pare să fi avut vreo problemă sau reacţie adversă după vaccinare.

Klaus Iohannis confirmă: am putea ajunge, în curând, la restricţii mai dure şi la vaccinare obligatorie pentru unii români

Cu această ocazie, preşedintele Iohannis a mai comentat şi pe tema obligativităţii vaccinării profesorilor şi medicilor, cum se întâmplă, spre exemplu, în Italia.

Şeful statului a spus că el, personal, nu este neapărat adeptul unor măsuri obligatorii, urmate de represalii.

Totuşi, el a lăsat de înţeles că s-ar putea ajunge şi la astfel de decizii, dacă nu se poate pune frână valului 4 al pandemiei prin alte modalităţi.

“Dacă nu reuşim cu alte măsuri să încetinim răspândirea virusului, atunci e posibil ca la un moment ca şi astfel măsuri mai puţin populare să ia astfel de măsuri, probabil la Parlament, pentru că Guvernul nu poate da OUG”, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

Încep consultările pentru formarea noului Guvern

Tot joi, şeful statului a dat detalii şi despre consultările pentru formarea noului Guvern.

Luni, 11 octombrie, la prânz, vor începe consultările cu partidele din Parlament, în vederea formării noului Guvern, a spus acesta. Partidele vor fi chemate separat la consultările de la Palatul Cotroceni.

“Voi organiza runda de consultări luni, de la ora 12:00”, a declarat Klaus Iohannis.

Cât despre rezultatele în urma acestor consultări de săptămâna viitoare, preşedintele României nu pare prea încrezător.

“Nu ştiu dacă va duce la soluţii”, a precizat acesta, joi.