Preşedintele Klaus Iohannis participă, marţi, la o videoconferinţă cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit agendei şefului statului, videoconferinţa va avea loc la ora 18,00.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă la finalul videoconferinţei.

Italia, cap de listă

Luni, premierul în exerciţiu, Ludovic Orban, a participat la o videoconferinţă cu omologii din Italia, Bulgaria, Cipru, Austria, Croaţia şi Israel pe tema situaţiei provocate de noul coronavirus.

Până luni, au fost raportate 11.577 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Toate țările UE afectate

Cipru, ultima țară din UE care nu anunțase încă prezența coronavirusului pe teritoriul său, a raportat luni primele două cazuri. Trebuie precizat că numărul deceselor cauzate de coronavirus la nivel global a trecut de 4.000.

Până la ora actuală au fost înregistrate 113.009 cazuri de infectare și 4.018 decese.

Cele mai multe cazuri și decese cauzate de virusul 2019-nCoV sunt înregistrate în continuare în China continentală, deși situația pare să se stabilizeze.

Rata de răspândire a virusului devine însă tot mai gravă în alte părți ale lumii, în țări precum SUA, Italia și Germania.

În China continentală, autoritățile au declarat 80.754 de cazuri și 3.136 decese. În afara Chinei, situația se prezintă astfel: 32.255 cazuri de infectare cu noul coronavirus și 882 decese.