Președintele Klaus Iohannis a participat marți, 1 iunie, la deschiderea celei de-a doua ediții a concursului Cotroceni Creativ Junior, organizat la Muzeul Național Cotroceni, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, transmite Administrația Prezidențială.

Președintele, înconjurat de copii de 1 iunie

Competiția aduce împreună tineri artiști, cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, care au acceptat provocarea să reinterpreteze muzeul și evoluția sa cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființare.

În deschiderea concursului, elevi ai Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București au participat la un atelier de desen, pentru a se familiariza cu metodele de recreare, în manieră artistică, a elementelor de patrimoniu sau a portretelor personalităților care au influențat evoluția Palatului Cotroceni.

Copiii și-au prezentat schițele elaborate în cadrul sesiunii și au discutat cu președintele despre lucrările pe care își propun să le înscrie în concurs.

Mesajul lui Iohannis pentru cei mici

Klaus Iohannis a participat și la vernisajul expoziției de arte vizuale Copilăria fantastică, găzduite în Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni până la data de 6 iulie.

Prezenți la eveniment, autorii lucrărilor, tineri artiști care studiază la liceele de profil din țară, alături de profesorii lor îndrumători, au discutat cu acesta despre trăirile și evenimentele care i-au inspirat, despre impactul ultimului an asupra procesului creativ și despre soluțiile pe care le-au identificat pentru a își urma vocația chiar și în contextul învățământului la distanță și al contactului redus cu colegii și profesorii lor.

„Se vede că unde este multă suferință, este și multă speranță și vă mulțumesc că voi ați venit cu speranța. Sunt convins că veți rămâne artiști dedicați și o să mai auzim multe despre voi.”, le-a spus Preşedintele României copiilor prezenți la vernisaj.

Mai mult, acesta i-a încurajat să aibă visuri mari și să fie încrezători că lucrările lor își vor găsi drumul spre marile galerii de artă și sălile muzeelor, mai transmite Administrația Prezidențială.