Miron Cozma face dezvăluirea momentului!

Miron Cozma, fost lider sindical din Valea Jiului, a vorbit recent despre culisele Mineriadelor de la începutul anilor 1990. Potrivit dezvăluirilor făcute în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, îşi pusese în gând, la vremea respectivă, să-l împuşte pe preşedintele Ion Iliescu la Palatul Cotroceni.

Amintim că acesta a fost condamnat la 18 ani de închisoare iar Ion Iliescu l-a graţiat în ultimul an al mandatului său de preşedinte al României. Totuși, decizia de graţiere a fost revocată în urma protestelor societăţiii civile.

Ce a vrut să-i facă lui Iliescu? Nimeni nu se aștepta

Așadar, Miron Cozma a atins subiecte mai sensibile, precum cel ale Mineriadelor, după ce a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Acesta a susținut că nu este vinovat de căderea guvernului Roman şi l-a acuzat pe Ion Iliescu de moartea a 48 de mineri.

„Petre Roman a căzut în plasa lui Ion Iliescu. Eu de-aia spun că l-a prostit Iliescu în 1991. Petre Roman trebuia să cadă printr-o mişcare de stradă. Ca să redevină prim-ministru, ieşise Bogdan Hossu, Cartel Alfa şi făcuseră marşuri la Bucureşti împotriva guvernului. (…) Eu am avut 48 de mineri împuşcaţi cu gloanţe de război la Cotroceni şi la Guvern.

De ce nu vorbeşte nimeni despre acest lucru? Eu l-am «arestat» pe Iliescu la Cotroceni. Mi-a împuşcat minerii şi nu vorbeşte nimeni despre asta! (…) Am vrut să-l împuşc pe Iliescu la Cotroceni în 1991! Mi-a propus să fiu ministru de Interne şi chiar în locul lui Roman prim ministru. Să zică merci lui Dumnezeu că-s credincios, că-l împuşcam!”, a declarat Miron Cozma în emisiunea respectivă.

Sursă foto: INQUAM Photos, Liviu Florin Albei