Președintele României a declarat azi că PSD i-a protejat pe interlopii care terorizează țara. Șeful statului a mai declarat că a avut discuții cu ministrul de Interne și cu șeful Poliției pe tema interlopilor și că la nivelul Ministerului Afacerilor de Interne, problema interlopilor este o preocupare reală.

„Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. Am discutat de două ori cu ministrul de Interne şi cu şeful Poliţiei pe această temă.

La Ministerul Afacerilor Interne există o preocupare reală. Se organizează şi se iau măsuri, însă nu trebuie, din păcate, să ne aşteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni.

Prea mulţi ani, în timpul guvernărilor PSD, aceşti interlopi au fost toleraţi. Acum nu mai sunt toleraţi, însă lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat în legătură cu informaţiile potrivit cărora şefi ai Poliţiei ar fi negociat înmormântarea aşa-zisului Emi Pian.

Este o problemă de siguranță

Șeful statului a mai adăugat că el este convins că instituțiile implicate și ministerele vor face tot ce le stă în putință pentru a face ordine. În plus, Iohannis a declarat că interlopii sunt o problemă de siguranță a cetățenilor.

El a spus că a discutat în câteva rânduri cu responsabilii din domeniu despre acest subiect şi se lucrează foarte serios pentru a combate crima organizată.

„Eu sunt convins că ministerele şi instituţiile implicate vor face ordine şi da, este o problemă de siguranţa cetăţeanului”, a adăugat Iohannis.