Ciucă: România trebuie să aspire la funcții de top în Europa și să își apere interesele la Bruxelles

Nicolae Ciucă a declarat la Prima News că un președinte de țară ar trebui să fie propus pentru una dintre funcțiile de top la nivel european. El a subliniat că România trebuie să își apere interesele la Bruxelles, având în vedere toate funcțiile deținute acolo.

Ciucă a remarcat că realizările României de până acum au fost posibile datorită fondurilor europene și a subliniat importanța politicii agricole comune.

Nicolae Ciuca
SURSA FOTO: Facebook, Nicolae Ciucă

El a mai spus că europarlamentarii și reprezentanții României trebuie să se asigure că subvențiile pentru România sunt la același nivel cu cele din alte țări europene.

”Un președinte de țară trebuie să aibă o propunere care să intre în top jobs la nivel european. Pe de altă parte, trebuie să vedem relevanța României, cu toate funcțiile pe care le avem la Bruxelles nu trebuie să facem altceva decât să apărăm interesele României.

Noi trebuie să vedem că tot ceea ce a realizat România, până în momentul de față, s-a realizat cu fonduri europene. Al doilea aspect, trebuie să vedem politica agricolă comună. Toți europarlamentarii noștri, toți reprezentanții noștri trebuie să aducă subvențiile pentru România la nivelul celor din alte țări europene”, a declarat Nicolae Ciucă.

Klaus Iohannis și viitorul său la NATO

Întrebat dacă președintele Iohannis ar putea ocupa una dintre funcțiile de top din Europa, Nicolae Ciucă a spus că negocierile sunt încă în desfășurare.

De asemenea, liderul PNL a precizat că povestea cu candidatura președintelui Klaus Iohannis la șefia NATO pare închisă.

”Pare închisă povestea cu NATO”, a declarat Nicolae Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis a candidat pentru funcția de secretar general al NATO, dar nu a reușit să obțină sprijinul aliaților. Favoritul principal, olandezul Mark Rutte, a primit susținerea majorității liderilor NATO, inclusiv a SUA.

Klaus Iohannis, președinte
SURSA FOTO: Facebook/Klaus Iohannis

Din cauza lipsei de sprijin, Klaus Iohannis urmează să se retragă din cursa pentru funcția de secretar general al NATO înaintea summit-ului de la Washington.

Summit-ul NATO este programat să aibă loc la Washington în perioada 9-11 iulie, iar președintele Klaus Iohannis va anunța decizia sa înaintea acestui eveniment.

La acest summit NATO se va alege noul secretar general al organizației, întrucât mandatul actualului secretar general, Jens Stoltenberg, expiră în toamna acestui an.