Scandal total în Parlament. Președintele Klaus Iohannis a fost atacat la scenă deschisă de șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Ultimul a dat de pământ pur și simplu cu șeful statului pe care l-a desființat pur și simplu.  Mai mult, Tăriceanu spune că problema votului din Diaspora a fost una artificial creată chiar de către Iohannis și că Opoziția nu a vrut niciodată să rezolve aceste lucruri.

„E un președinte care lipsește cu săptămânile de la muncă și inventează un război ca să își ascundă o relație neprincipială. Inventează mișcări de stradă și referendumuri ca să-și acopere inactivitatea.

În toți acești ani nimeni nu a rezolvat problema Diaspora. E bună ca armă pentru folosirea în ziua electorală. Nu se putea schimba nimic cu secțiile de votare. A făcut o șmecherie ca să incite Diaspora. E greu să fiți deranjați de strategiile forestiere ce se fac în pădurea Băneasa. Românii nu au votat pentru o justiție a abuzurilor și nici pentru protocoale. Acesta e sensul acordului politic de la Cotroceni. Noi nu am semnat pactul de la Cotroceni și e normal că nu am făcut asta. Asta e justiția pentru care ați semnat pactul cu diavolul? Nu e bine să ai coduri penale adoptate peste noapte cum a făcut Boc. Și guvernul Cioloș a făcut la fel, dar nu vedeți decât ceea ce vă convine”, a tunat Tăriceanu.