În cadrul declarației de presă de joi seara, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre sondajele care au apărut în ultima perioadă, sondaje care arată ce partid ar putea ieși învingător la alegerile parlamentare care au loc duminică, 6 decembrie.

Șeful statului a precizat că alegerile nu se câștigă în sondaje, ci la urne, îndemnându-i pe români să iasă la vot.

”Este usor de observat ca in ultimele zile tot mai des auzim despre sondaje. Toata lumea prezinta sondaje. Intr-un fel este bine, cam in toate sondajele castigator este PNL ceea ce este un lucru bun.

Si eu imi doresc sa castige PNL dar, dati mi voie sa va spun, alegerile nu se castiga in sondaje. Ele se castiga la urne, prin vot. Asadar, va rog sa mergeti si sa votati, este extrem de important.”, a spus președintele joi seara.

Situația din 2016 nu trebuie să se mai repete

Președintele Klaus Iohannis a mai precizat că românii au fost alături de el atât în 2019, la referendumul privind legile justiției, cât și la alegerile prezidențiale de la finalul anului trecut.

În același timp, președintele a mai explicat că situația din decembrie 2016 nu trebuie să se mai repete, făcând referire atunci când, din cauza prezenței scăzute la vot, PSD a ieșit câștigător și au urmat ”ani de coșmar”

”Ati fost alaturi de mine in 2019 la referendum si am reusit sa oprim ciopartirea legilor justitiei. Ati fost alaturi de mine la alegerile prezidentiale.

Mergeti la vot ca sa nu patim ca in decembrie 2016, când printr-o prezenta scazut la vot, a castigat PSD-ul si a urmat cosmarul de ani de zile in care PSD-ul si-a batut joc de tara, de justitie și de investitiile publice.

Votati echipa cu care vom reconstrui Romania.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: INQUAM Photos