Preşedintele Klaus Iohannis a ieșit sâmbătă de dimineață cu un nou mesaj pentru români. Șeful statului a făcut un nou apel la vaccinare. Iohannis a ținut să arate că spitalele sunt pline și că la ATI nu mai sunt locuri disponibile.

Președintele României a ținut să sublinieze că avem în față o catastrofă și că situația este disperată. Mai mult, șeful statului a explicat că România a primit deja sprijin din partea a opt state UE.

Iohannis a fost categoric: avem nevoie de ajutor, însă nimeni nu se poate vaccina în locul a milioane de români care încă nu au făcut acest pas decisiv. El a ținut să sublinieze, încă o dată, că nu există altă soluţie la pandemia de COVID-19. Iohannis a precizat că doar prin imunizarea împotriva temutului virus, românii nu vor mai ajunge la spital, nu vor mai da boala mai departe. În plus, doar prin acest mod, se va putea termina odată cu această pandemie de COVID.

Mesajul categoric al lui Klaus Iohannis

„Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situaţie disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părţile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluţie decât vaccinarea şi trebuie să fim serioşi şi să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital, să nu daţi boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie.

În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare.”, a scris Iohannis, pe pagina sa  Facebook.

Trebuie aminti că în urmă cu câteva zile Klaus Iohannis a mai cerut românilor să se vaccineze. El a anunțat noi restricții la nivel național. Șeful statului a precizat, de asemenea, că măsurile vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie.