Decizii de ultimă oră luate de către președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a luat două hotărâri de ultim moment. A trimis la pensie două judecătoare cu ștate vechi în sistem. Totul este oficial. A apărut deja pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a semnat astăzi decretele

Chiar astăzi, 1 septembrie, președintele Klaus Iohannis a semnat două decrete extrem de importante.

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Alba Iulia a doamnei Gilica Popescu – pensionare, la data de 7 septembrie 2020;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Mizil a doamnei Anghelina Popescu – pensionare.

Aceste decizii vin după alte două hotărâri importante luate luni și vineri. Klaus Iohannis a semnat, luni, un decret în acest sens privind rechemarea Oanei Cristina Popa din funcția de ambasador în Serbia. Aceasta fusese numită ambasador în Serbia în anul 2016. În iunie 2020, ea a fost numită şef al Delegaţiei UE în Muntenegru.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege foarte importantă pentru lăcașele de cult. Aceasta a fost adoptată încă din mai de Parlament dar a fost vehement contestată de cei din USR și din UDMR. Ce prevede mai exact această lege.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea articolului 1 alineatul 1 din Legea privind reglementarea regimului juridic al unor bunuri imobile aflate în folosinţa unităţilor de cult, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit formei pentru promulgare a legii, „imobilele aflate în proprietatea statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, atribuite în folosinţă gratuită cultelor religioase după 1 ianuarie 1990, pot fi transmise fără plată în proprietatea unităţilor de cult deţinătoare, în condiţiile prezentei legi”.