Scenariu șocant lansat luni seară de unul dintre cei mai cunoscuți sociologi din România, fost purtător de cuvânt al guvernului Ponta, Mirel Palada.

El dă ca sigură ipoteza că după alegerile locale va fi instaurată din nou starea de urgență. Chiar președintele Klaus Iohannis a vorbit despre acest lucru, explică Palada.

”Iohannis nu va ezita să declare din nou stare de urgență”

”Circulă pe Internet un filmuleț în care Iohannis ne anunță ritos, cu o atitudine de Gauleiter aspru, dar sever, că dacă va crește numărul cazurilor de Covid, nu va ezita să declare din nou stare de urgență.

Filmulețul este împănat copios cu tot soiul de replici puternice din partea unor oameni publici: Vadim, C T Popescu, Mircea Badea, Dumitru Dragomir. Cu toții îi oferă lui Iohannis tot soiul de recomandări (…), care de care mai entuziast și mai în gura mare.

Filmulețul e haios, evident. Și vine să ne răzbune frustrările. Însă cam atât: filmulețul și în rest mucles. Dincolo de umorul său vindicativ, jale și pustiu.

Vă dați seama că după alegerile locale vor declara din nou imediat stare de urgență.”, a scris Mirel Palada luni pe Facebook.

”Un popor de pămpălăi”

Iar după consumarea actului electoral, ”pe urmă înapoi la coteț”, insistă sociologul.

”Și vă dați seama că toată lumea se va conforma. Vom băga capul cuminți între urechi și ne vom retrage disciplinați la coteț (…)”

Suntem viteji doar pe Facebook, și doar sub strict anonimat. În rest, un popor de pămpălăi fricoși. Ne merităm soarta.”, a scris Mirel Palada.

Trebuie precizat că Guvernul Orban este hotărât să organizeze alegerile locale în data de 27 septembrie, în ciuda temerilor legate de o prezență extrem de redusă a populației la urne, în contextul pandemiei de coronavirus, care va face ca rezultatul să fie practic irelevant.

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat în mai multe rânduri opinia că alegerile pot fi desfășurate în condiții de siguranță.

Nu este însă o opinie împărtășită pe scară largă, din contră, mai mulți politicieni și comentatori publici făcând apel la amânarea alegerilor, pentru a nu declanșa o explozie a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.