Vicepremierul Kelemen Hunor susține că actualul Guvern va rămâne până în 2024, iar dacă lucrurile vor merge bine în următoarea perioadă, cel mai probabil coaliția va rămâne alți patru ani.

Totodată, acesta s-a declarat încrezător în lucrurile ”extraordinare care urmează să se întâmple în acești patru ani”

“(Acest guvern – n.r.) rămâne până în 2024 şi vreau să vă spun un lucru: dacă lucrurile merg bine, mai rămâne încă patru ani. (…) Eu cred că vor fi lucruri extraordinare în patru ani de zile”, a declarat liderul UDMR la Antena 3.

În ceea ce privește o eventuală concurență, vicepremierul a adăugat faptul că în acest moment nu există o altă majoritate parlamentară care să poată guverna.

“Vedeţi o alternativă, o altă majoritate în Parlament? Nu există. Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024”, a punctat Kelemen Hunor.

El a vorbit și despre o eventuală moţiune de cenzură a PSD, iar potrivit acestuia, UDMR nu va vota așa ceva, iar lucrurile sunt destul de clare.  “(UDMR n.r.) nu va vota nicio moţiune de cenzură. Este la guvernare. (…) Nu am discutat în coaliţie, dar nu vom vota în niciun caz. Nu se pune problema. Lucrurile sunt clare”, a subliniat vicepremierul.

Kelemen Hunor, despre PNRR

Kelemen Hunor a mai vorbit în cursul zilei de miercuri și despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), care, în opinia sa, este un proiect care va direcţiona România pe calea cea bună.

Vicepremierul susține că PNRR va uni societatea şi nu o va dezbina pe termen mediu şi lung, construind o țară mai bună, dar și mai reușită.

“Un proiect care va direcţiona România pe calea cea bună. Dacă vom reuşi să implementăm acest proiect – şi sunt convins că vom reuşi să implementăm toate proiectele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă -, vom construi o ţară mai bună, o ţară reuşită.

Cele mai importante segmente, sectoare: educaţie, o prioritate pentru noi de ani de zile, infrastructura rutieră şi feroviară, sănătate, comunităţile locale şi mediu sunt acoperite de acest plan, de acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi sunt convins că după ce va fi citit tot planul, toate cele 1.200 de pagini, de către cei care au contestat în ultima perioadă şi ne-au criticat pentru acest plan vor fi de acord că este un plan bun, este un proiect de ţară aşteptat şi va uni societatea şi nu va dezbina pe termen mediu şi pe termen lung”, a afirmat liderul UDMR la Palatul Victoria.