Gabriel Comănescu susține că GSP Power a fost singurul care a preentat un proiect matur care să se încadreze în ceea ce a cerut Comisia Europeană, iar acum rămâne doar ca acest lucru să fie dovedit.

“Este un proiect care întruneşte toate cerinţele comunităţi europene şi care asigură şi problema tranziţiei energetice pe gaz. Suntem singurii care am prezentat un proiect matur care se încadrează perfect în ceea ce a cerut Comisia Europeană. Noi acum trebuie să dovedim că este un proiect matur”, a spus Comănescu.

În ceea ce privește acuzațiile PSD, potrivit cărora proiectele companiei sale au fost incluse în PNRR întrucât este sponsorul Partidului Naţional Liberal, Comănescu susține că nu a fost niciodată sponsorul PNR, iar social democrații doar inventează lucruri.

“Nu sunt şi nici n-am fost (sponsorul PNL – n.r.), inventează. Singura mea problemă în momentul de faţă este că sunt român, este un atac făţiş împotriva unui român”, a arătat Comănescu, întrebat de jurnalişti dacă a sponsorizat PNL.

PSD cere socoteală Guvernului

Amintim faptul că în cursul zilei de miercuri, PSD-ul a cerut Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară, adică GSP Power, să beneficieze de sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie.

“PSD cere imperativ Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară – GSP Power, implicată puternic în susţinerea candidaturii şi alegerea actualului primar PNL de la Constanţa, Vergil Chiţac – să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie. PSD denunţă categoric maniera obscură în care firme prietene de partid ale PNL îşi umflă buzunarele, în dauna interesului general.

Odată în plus se face proba că ceea ce ar fi trebuit să fie un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă este, în viziunea şi aplicarea guvernului PNL-USR PLUS-UDMR, doar un instrument de îmbogăţire ilicită şi imorală a clicii de partid, de mituire a administraţiilor ‘de dreapta’- primari şi/sau preşedinţi de CJ – pentru influenţarea rezultatelor alegerilor interne de partid. Practic, guvernul Cîţu şi complicii săi folosesc bani publici pentru propriile interese politic-personale”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.