La o zi după ce DIICOT a anunţat că a reţinut un complice al lui Gheorghe Dincă, un bărbat de 46 de ani care ar fi violat-o pe Luiza Melencu, alături de Dincă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Bărbatul în cauză ar fi Ştefan Risipiceanu, un prieten de-al lui Gheorghe Dincă. Cei de la DIICOT spun că Risipiceanu ar fi violat-o pe Luiza, atunci când fata era sechestrată în casa groazei din Caracal. Deocamdată nu există informaţii cum că acesta l-ar fi ajutat pe Dincă şi să o ucidă pe Luiza. Risipiceanu a apărut de mai multe ori în faţa jurnaliştilor şi chiar în emisiuni tv, unde a povestit cu nonşalanţă ce ştia despre Gheorghe Dincă.

Prietenul lui Dincă a văzut-o pe Luiza Melencu în casa din Caracal, după ce Dincă o răpise deja. Risipiceanu venea deseori acolo, pentru a ajuta la diverse munci prin gospodărie. La explicațiile lui Dincă, care i-a povestit că a adus-o pentru relații sexuale, inculpatul i-a solicitat să îi permită și lui întreținerea de relații sexuale cu Luiza. Pentru a-și ascunde faptele în continuare, Dincă a fost de acord.

Bărbatul reținut pentru viol este o persoană fără ocupație, fără pregătire, fără venituri, fără domiciliu stabil. Este necăsătorit, cunoscut drept consumator de băuturi alcoolice, a precizat, miercuri, Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT.