Joe Biden s-a trezit într-o situație foarte dificilă, după ce congresmanul republican Cory Mills a prezentat vineri un articol de punere sub acuzare pentru „abuz de putere” împotriva lui.

Joe Biden a fost criticat aspru

Acuzațiile au venit după decizia acestuia de a opri un transport de arme către Israel, conform EFE.

Articolul de punere sub acuzare îl acuză pe Biden de „quid pro quo” cu guvernul străin al Israelului.

Congresmanul spune că președintele american reține transporturile de arme de precizie ghidate „cu scopul de a obţine schimbări în politica militară” a Israelului.

„A vrut să facă presiuni asupra guvernului Israelului pentru ca acesta să ia măsuri, condiţionând decizii oficiale ale guvernului Statelor Unite de mare valoare pentru Israel”, a explicat congresmanul republican Cory Mills, potrivit sursei menționate.

Congresmanul republican spune că președintele face abuz de putere

Delictul de care congresmanul republican din Florida îl acuză pe preşedintele Biden pentru a justifica un proces politic şi o eventuală destituire este „abuzul de putere”.

Potrivit sursei menționate, liderii republicani nu au comentat măsura prezentată de Mills.

Astfel, nu este clar dacă va fi votată în Camera Reprezentanţilor, controlată de opoziţia republicană.

Amintim că Biden a anunţat săptămâna aceasta decizia fără precedent de a opri un transport de arme către Israel.

El susținea că vrea să evite o invazie asupra oraşului Rafah, aflat în sudul Fâşiei Gaza.

Joe Biden
Joe Biden/SURSA FOTO: Dreamstime

Măsura a fost primită cu stupoare şi respingere de către republicani

Măsura a fost primită cu stupoare şi respingere de către republicani. Ei au pus sub semnul întrebării angajamentul lui Biden faţă de Israel, acuzându-l că pune în pericol securitatea aliatului american şi că ajută Hamas în acest proces.

Într-o scrisoare adresată vineri preşedintelui Biden, liderii republicanilor din Congres, Mike Johnson şi Mitch McConnell, au susţinut că „aceste pauze în transporturile critice de arme pun sub semnul întrebării dacă angajamentul său faţă de securitatea Israelului rămâne puternic”.

Amintim că republicanii au mai încercat să deschidă un proces de demitere împotriva lui Biden, după ce au recăpătat controlul Camerei Reprezentanţilor după alegerile de la jumătatea mandatului din 2022.

La momentul respectiv, acuzațiile au sosit din cauza afacerilor familiei sale, în special ale fiului său, Hunter.