Joe Biden, despre președintele Chinei: Ne cunoaștem bine, nu suntem vechi prieteni

Aflat la Geneva, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat că China încearcă din greu să se proiecteze ca o naţiune responsabilă în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, el a pus la îndoială faptul că Beijingul a încercat cu adevărat să înţeleagă originea pandemiei de COVID-19, relatează Reuters.

Acesta a fost întrebat dacă președintele Chinei se va deschide investigatorilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ce încearcă să stabilească de unde a început pandemia. În întrebarea pusă de jurnaliști, aceștia s-au referit la președintele chinez ca ”un vechi prieten” de-al lui Joe Biden.

Înainte de a răspunde la întrebarea propriu zisă, președintele american a ținut să sublinieze că nu este prieten vechi cu președintele chinez, Xi Jinping, ci doar se cunosc bine.

”Să lămurim ceva. Ne cunoaştem bine, nu suntem vechi prieteni. Este doar o afacere”, a spus acesta.

Potrivit sursei anterior menționate, Joe Biden a declarat că Statele Unite ale Americii  vor coopta alte ţări pentru a lucra la dezvoltarea unui mecanism fizic pentru depistarea precoce a următoarei pandemii şi a facilita un răspuns rapid.

Sursă foto: Dreamstime