Jandarmeria Capitalei a reacționat față de manifestrăile care au avut loc luni dimineața în fața Ministerului Justiţiei. Mai multe persoane au aruncat cu ouă în clădire.

„Cele patru persoane implicate în incident au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei pentru tulburarea liniștii publice, aruncarea asupra unei construcții cu obiecte care murdăresc și constituirea unui grup pentru acțiuni contrare ordinii publice. Sediul Ministerului Justiției face parte din categoria obiectivelor de importanță deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei şi protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor cu efective de jandarmi”, precizează Jandarmeria. 

Cristian Dide, unul dintre cei mai vocali protestatari #rezist, s-a urcat pe o maşină de unde a aruncat cu ouă către sediul Ministerului Justiţiei. „Criminalule”, a scandat Marian „Ceauşescu”, care se află alături de alţi protestatari #rezist în faţa Ministerului Justiţiei. La faţa locului se află şi un echipaj de jandarmi, care încearcă să calmeze spiritele. 

Nu este pentru prima oară când se protestează în faţa sediului instituţiei conduse de Tudorel Toader. Săptămâna trecută, protestatarii au aruncat cu ketchup şi muştar pe zidurile ministerului, iar înainte de asta, cu vopsea de culoare roşie.