A început goana după maşinile abandonate care ocupă locuri de parcare în Sectorul 3 al Capitalei!

Toţi aceşti bucureşteni s-ar putea trezi în curând cu maşinile ridicate, dacă mai folosesc parcările de reşedinţă

Primarul Robert Negoiţă a postat joi dimineaţă o filmare pe pagina sa de Facebook, în care explică faptul că aceste maşini nu au ce căuta pe domeniul public în sectorul pe care îl conduce şi că a început o campanie pentru a le găsi şi ridica.

Edilul le-a dat asigurări bucureşteni că autorităţile locale nu vor să facă rău nimănui, însă este datoria municipalităţii să menţină ordinea şi curăţenia în sector.

El a mai explicat că nici dubele nu au voie să fie parcate lângă blocuri, chiar dacă oamenii deţin acolo locuri de parcare plătite.

„Avem mii de sesizări că oamenii nu au unde parca, pentru că astfel de obiecte abandonate ocupă inutil locurile de parcare.

Nu staţi liniştiţi nici cei care parcaţi dube, indiferent dacă aveţi locuri de parcare. Nu aveţi voie să parcaţi dube.

Obligaţia legală când vă cumpăraţi aşa ceva este să aveţi loc de parcare în afara domeniului public”, a precizat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Robert Negoiţă: Cei care aveţi nevoie de ajutor, faceţi solicitare la primărie şi încercăm să vă ajutăm

Edilul a explicat foarte clar că parcările de reşedinţă amenajate pe teritoriul Sectorului 3 sunt destinate numai autoturismelor, nu şi camioanelor, camionetelor sau furgonetelor.

Robert Negoiţă a precizat totuşi că primăria le va acorda sprijin celor care îl vor solicita.

„Cei care aveţi probleme, cei care aveţi nevoie de ajutor, faceţi solicitare la primărie şi încercăm să vă ajutăm, încercăm să găsim soluţii.

Nu asta este soluţia, să parcaţi pe locurile de parcare de reşedinţă”, a mai spus edilul de la Sectorul 3 pe Facebook.

Robert Negoiţă, reclamat la DNA

Iar astăzi a fost o zi plină pentru Robert Negoiţă, după ce ANI (Agenţia Naţională de Integritate) a sesizat DNA cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie.

Edilul este acuzat că „în perioada exercitării mandatelor 2016 – 2020 şi 2020 – 2024, societăţi la care Primăria Sector 3 este autoritate tutelară au încheiat contracte cu societăţi comerciale în cadrul cărora membrii familiei primarului deţin diferite funcţii şi calităţi”, iar niciun astfel de contract nu a fost trecut în declaraţia de interese a lui Robert Negoiţă.

„Dacă există vreo suspiciune, foarte bine, să o verifice. Vă asigur că nu există nimic. Ce mi se pare foarte trist e că acum când cineva vine și zice că e o suspiciune scrie toată presa, iar la finalul anchetei nu o să mai scrie nimeni nimic.

Nu am fost chemat la declarații. Este obligația DNA, ANI să ne cerceteze.

Poate nu așa, cu surle și trâmbițe, dar la final trebuie comunicat, da domnule, e nevinovat. E posibil că am supărat pe unii, iar cum funcționează instituțiile în această țară știm și chestia, asta, nu știu.

Dar vă asigur că e o mare fumigenă. Familia mea nu are nevoie de așa ceva, niciodată”, a fost replica primarului Sectorului 3.