Publicaţiile La Repubblica şi La Stampa informează că Serviciul de Protecţie Civilă a anunţat miercuri seară că bilanţul epidemic cauzat de infamul Covid-19 este de 7.503 morţi în Italia, numărul total de cazuri confirmate atingând pragul de 74.386.

O ușoară scădere a cifrelor înregistrate

Serviciul italian de Protecţie Civilă a transmis că în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 3.491 de noi cazuri confirmate, în scădere cu 121 faţă de cifra anunţată marţi şi 683 de morţi, în scădere cu 59 faţă de cifra anterioră. Până în momentul actual, s-au vindecat 9.362 de persoane.

Putin răspunde strigătului de ajutor din Italia

După ce cazurile de coronavirus au explodat în Italia, medicii fac față cu greu numărului mare de pacienți infectați. Mulți dintre ei mor înainte să ajungă la terapie intensivă deoarece nu sunt în de-ajuns de multe locuri.

În acest context, premierul italian Giuseppe Conte i-a cerut ajutorul lui Vladimir Putin. În cele din urmă, președintele rus a răspuns apelului premierului italian iar o armată rusă va trimite echipament și personal în Italia pentru a ajuta în oprirea răspândirii de coronavirus.

Potrivit acestuia, Kremlinul a decis să trimită nouă avioane militare cu provizii. În același timp, Rusia trimite și 100 de specialiști împreună cu echipamentele necesare (dezinfectanți și haine de protecție).

Ministerul rus al Apărării a declarat că cele opt echipe medicale care vor fi trimise în Italia, includ unii dintre cei mai buni specialiști ai ministerului Apărării în domeniul virusologiei și al epidemiologiei, precum și echipament modern pentru diagnostic și dezinfecție.