Este alertă în Capitală. Unul dintre cele mai mari spitale din București are mari probleme. Zeci de cadre medicale au fost trimise în izolare din cauza faptului că au intrat în contact cu un pacient descoperit cu COVID-19.

Spitalul Obregia are mari probleme

Sunt mari probleme la spitalul Alexandru Obregia din Capitală. 70 de cadre medicale au fost trimise sub izolare din cauza unui pacient depistat pozitiv cu coronavirus.

Acestuia i s-a făcut testul pe 17 martie, dar rezultatele au venit foarte târziu, abia astăzi. Acesta are coronavirus. În toate aceste zile, pancientul a intrat în contact cu 70 de cadre medicale. Mai mult, acesta a stat în izolare cu alți 15 pacienți.

Dacă cei 15 pacienți și medicii vo avea simptome vor fi și ei testați. Până atunci, cu toții stau la izolare. Pacientul infectat a fost transferat la Matei Balș, anunță Digi24.

UPDATE

„Tot ce înseamnă personal medical, medici, asistenţi, îngrijitori, vor intra 70 de persoane în autoizolare la domiciliu 14 zile. O singură secţie este afectată, avem 20 de secţii, spitalul funcţionează normal, s-a făcut triajul epidemiologic şi dezinfecţia”, a declarat, pentru Mediafax, Adrian Ţîbîrnă, managerul Spitalului Prof. Dr. Alexandru Obregia.

Acesta a precizat că starea de sănătate a tuturor pacienților internaţi în acea secţie va fi urmărită.