Italia anunță propriul vaccin anti-Covid! A încheiat deocamdată prima fază de testare și va fi disponibil din toamnă.

Întârzierile apărute în livrarea vaccinului Pfizer obligă Roma să își reprogrameze campania de vaccinare.

Italia anunță propriul vaccin anti-Covid! Anunțul făcut de autorități

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de compania farmaceutică italiană ReiThera poate fi disponibil din septembrie, a anunţat miercuri preşedintele Agenţiei Italiene a Medicamentelor (AIFA), Giorgio Palau, relatează EFE.

Palau a anunţat într-un interviu televizat că “este posibilă administrarea a câtorva milioane de doze ale vaccinului dezvoltat de Reithera începând din septembrie”.

Potrivit lui, la acestea se vor adăuga alte 200 de milioane de doze de vaccin pe care Italia le-a comandat de la alte companii farmaceutice, a căror livrare a fost întârziată.

Investiție de 81 de milioane de euro

Pentru ca vaccinul de la Reithera să fie disponibil, a precizat Palau, “avem nevoie de câteva luni în plus pentru că faza 1 de abia a fost încheiată, iar la fazele 2-3 vor participa zeci de mii de persoane.

Din acest motiv, acest vaccin “nu este util în această fază critică, dar cu siguranţă va fi mai târziu”, a explicat el. De asemenea, “avem o companie italiană capabilă să realizeze alte aporturi”, a precizat Palau.

Italia a anunţat marţi că va investi 81 de milioane de euro pentru dezvoltarea acestui vaccin.

Italia și-a reprogramat planul de vaccinare

Pe de altă parte, în faţa întârzierii livrărilor dozelor de vaccin de la companiile Pfizer şi AstraZeneca, guvernul italian s-a văzut obligat să reprogrameze planul de vaccinare şi să-şi revizuiască ţintele propuse.

Ministrul adjunct al sănătăţii, Pierpaolo Sileri, a explicat că întârzierile din livrările vaccinului companiei Pfizer vor provoca amânări de până la patru săptămâni pentru persoanele de peste 80 de ani şi de între 6 – 8 săptămâni pentru restul populaţiei.

Sileri a precizat că dozele pe care le va primi Italia în următoarele săptămâni ar trebui să fie suficiente pentru a completa etapa de vaccinare din primăvară şi pentru rapelul administrat personalului sanitar şi rezidenţilor din casele de bătrâni.

La o lună de la începerea campaniei de vaccinare, Italia a administrat 1.543.338 de doze; 241.858 de persoane au primit atât prima doză cât şi cea de-a doua doză de vaccin.