Ipoteza anchetatorilor în cazul Alexandrei Măceșanu, potrivit căreia victima ar fi fost incinerată complet de către Gheorghe Dincă în curtea sa, este demontată de unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu din România, potrivit Antena 3.

Valentin Sitaru este fost şef al echipelor de cercetare la faţa locului în anchete complicate, precum incendiile de la Maternitatea Giuleşti şi din clubul Colectiv. Specialistul spune că ar fi fost imposibil ca oasele mari să ardă complet în butoiul improvizat din curtea lui Gheorghe Dincă.

„Certitudini ce avem în acest caz? S-a stabilit locul de unde a sunat fata, s-a stabilit că telefonul aparține Alexandrei și s-a stabilit, prin recunoașterea vocii de către părinți, că Alexandra ar fi sunat. Ar mai fi mașina autorului. Probațiune directă prea puțină. Da, s-au găsit niște oase. Că aparțin sau nu Alexandrei, deocamdată am înțeles că sunt rezultate preliminare. Că ai găsit niște oase nu înseamnă că ai găsit tot corpul.

Am fost la o groază de incendii, eu vă spun ce am văzut pe teren. Oasele mari niciodată nu au fost arse complet. Cadavrul nu a fost ars complet. A rămas mandibula, au rămas oasele mari”, a declarat Valentin Sitaru.