O prezență mare la vot motivează partidele de dreapta

Ionuț Stroe a spus că ”o prezenţă mare avantajează sau motivează partidele de dreapta, adică PNL”.

”Noi ne dorim acest lucru, mai ales în zona urbană, pentru că, în mod evident, acolo votul se manifestă fără niciun fel de control sau organizare politică. Ar fi foarte bine şi încercăm să conştientizăm oamenii de importanţa votului, atât cel pentru alegerile locale, cât şi pentru cele europarlamentare.

Noi ne-am dorit şi tot timpul am insistat să evidenţiem avantajele apartenenţei noastre la Uniunea Europeană”, a declarat el în emisiunea „România Politică” de la Prima News.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, ”probabil că şi această comasare a alegerilor va contribui la o prezenţă cât mai bună la vot”.

”A fost unul dintre argumentele prin care am încercat la vremea respectivă să compensăm oarecum o anumită lipsă de interes pe care oamenii o aveau în legătură cu opţiunea europeană.

Credem noi că fiind vorba şi de alegerea primarilor şi consiliilor locale, va conta enorm de mult acest lucru. Practic, o prezenţă mai mare la vot, în concluzie, legitimează alesul”, a spus el.

Ionuț Stroe
Ionuț Stroe/SURSA FOTO: Facebook, Ionuț Stroe

Ionuț Stroe crede că românii din diaspora vor face din nou o surpriză

În ceea ce privește votul în străinătate pentru alegerile din 9 iunie, Ionuț Stroe s-a arătat încrezător că diaspora va fi din nou surpriza plăcută a alegerilor.

El a menționat că, de-a lungul anilor, liberalii au obținut scoruri foarte bune în diaspora și probabil că și de această dată vor reuși să ocupe prima poziție.

”Mi-ar plăcea să cred că şi de data aceasta cei din diaspora vor fi surpriza plăcută a alegerilor. Ei s-au manifestat mereu prin gradul de implicare, prin modul în care au încercat să se mobilizeze, să se ajute unii pe alţii, să-şi exercite acest drept de vot constituţional pe care îl au ca cetăţeni români, chiar dacă trăiesc în alte părţi.

În mod evident, interesul lor este de fiecare dată unul crescut pentru că trăiesc în societăţi către care şi noi aspirăm”, a spus el.

Potrivit liberalului, ”statul român ar ar trebui să fie mult mai concret în relaţia cu diaspora şi ar trebui să se îngrijească mult mai bine de românii care şi-au legat pe o perioadă determinată, destinul de de un job sau o viaţă în altă societate”.

”Sunt sunt bucuros că de data aceasta organizarea secţiilor de votare este una mult mai bine pregătită decât alte dăţi. Eu sper să vină la vot”, a adăugat el.

Întrebat ce scor așteaptă PNL în diaspora, Stroe a declarat că este optimist, deoarece ”liberali în decursul anilor, în diaspora au avut scoruri foarte bune”.

”Probabil că şi de data asta vom confirma chiar poziţia unu”, a completat el.

Coaliția PSD-PNL, în topul preferințelor românilor

Un nou sondaj dezvăluie preferințele românilor pentru alegerile europarlamentare și locale din acest an. Conform celor mai recente date, majoritatea românilor ar vota pentru Alianța PNL-PSD.

Procentele de participare la vot în rândul românilor au cunoscut o modificare în acestă lună.

Conform interviurilor, 10.9% dintre respondenți au menționat că sunt foarte puțin predispuși să meargă la vot. Acest procentaj este în descreștere față de 14.7% înregistrat în luna aprilie. Numărul celor care au indicat 1 pe o scară de la 1 la 10 a înregistrat o scădere semnificativă de la o lună la alta.

În același timp:

  • 1.6% au ales 2 (în creștere de la 0.5% în aprilie)
  • 0.5% au ales 3 (față de 2% în aprilie)
  • iar 1.3% au ales 4 (față de 1.2% în aprilie)

Mai multe puteți citi aici.