Ion Țiriac, surprins de performanţa lui David Popovici: Rar se întâmplă să ai un asemenea campion

Ion Țiriac a apreciat că se întâmplă rar să apară un astfel de campion. Cu toate acestea, Țiriac este de părere că este bine ca el să rămână cu picioarele pe pământ.

„Eu ştiam de la Camelia (n.r. – Camelia Potec) mai mult decât publicul larg despre acest mare talent (n.r. – David Popovici). E bine să stăm cu picioarele pe pământ. Am citit şi eu ce au spus americanii despre el, că alunecă pe apă, nu bate din forţă. Adică rar se întâmplă să ai un asemenea campion. Dar să vedem cum se dezvoltă de acum încolo. Pentru că eu cred că e mai important să-l vedem la Paris, decât acum, la Tokyo, la o lună după ce a rupt la juniori”, a afirmat Ţiriac, prezent, luni, la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Tenis.

”Aici suntem toți după medalii”

Fostul sportiv a continuat prin a spune că speră ca sportivii de la canotaj să câştige câteva medalii la Tokyo. El a subliniat că Jocurile Olimpice s-au schimbat mult, precizând că sportivii nu mai vin doar ca să participe, ci vin pentru medalii.

„Canotajul a fost, este şi va rămâne… de fapt, e singurul care rămâne cu viitor. Să sperăm că ei aduc câteva medalii. Pentru că aici suntem toţi după medalii. După cât se vede, şi Olimpiada s-a schimbat mult, sportivii nu mai vin doar ca să participe, pentru că sunt profesionişti. Iar în aceste condiţii, ca profesionist, la sfârşitul lunii trebuie să te duci cu cecul acasă, pentru că altfel nu poţi să cumperi galoşi la copii”, a explicat Ţiriac.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu