Acuzaţii grave la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

“Fetele de pe podium trișează! Fură cu nerușinare!”

Românca Laura Ilie, triplă campioană europeană și fost lider mondial la tir, nu a reuşit să se califice în finala probei de puşcă 10 metri aer comprimat, ratând calificarea la doar cinci zecimi.

Ea le acuză pe primele două sportive clasate, Yang Qian din China şi Anastasia Galașina din Rusia, că ar fi trişat pe faţă.

“Fetele de pe podium trișează! Fură cu nerușinare! Cu ne-ru-și-na-re! Fură prin poziții neregulamentare, dar nimeni nu le spune nimic. Și fură în frunte cu China, care a dat acum campioana olimpică.

Există pe Facebook o postare a unui antrenor german, care arată foarte clar cum a trișat Yang Qian, de exemplu. Atinge dioptrul și suportul cu ochiul și cu nasul în vreo patru-cinci locuri, ceea ce-i conferă niște puncte de reper decisive.

Își atinge mâinile oferind un suport mai solid pentru armă. Mâneca de la dreapta ar fi trebuit să fie până la încheietură, dar e mai lungă și mai largă, permițându-i să se sprijine discret pe echipamentul rigid. Iar lucrurile astea se știu în tir și nu se întâmplă nimic”, a afirmat Laura Ilie, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

“Probabil că la mijloc sunt și chestiuni politice și financiare”

Şi rusoaica Galaşina care a terminat pe locul doi ar fi utilizat poziţii ilegale de manevrare a puştii.

“Trage având arma sprijinită pe sâni! Sunt poze, nu povești! Dar președintele Federației Internaționale e un rus. Probabil că la mijloc sunt și chestiuni politice și financiare, nu știu, dar felul în care fură e inadmisibil și pe față.

Chinezii sunt primii care dau tonul, iar ceilalți o iau pe urmele lor dacă văd că nu există nicio consecință. Adică ei trișează, pătează acest sport, sunt fericiți la final, se bucură cu medalia de gât, iar eu, care ar fi trebuit să fiu în finală și am tras în mod fair-play, plec acasă cu un gust amar”, a mai declarat sportiva din România.

De ce nu li se atrage atenţia arbitrilor? “Se simt ofensați că ridici semne de întrebare asupra lor”

Laura Ilie recunoaşte, cu amărăciune, că arbitrii nu reacţionează în mod corect nici dacă te duci să depui un memoriu special cu toate aceste date: “Mai rău ți-i urci în cap”.

“N-are niciun sens! Mai rău ți-i urci în cap. Se simt ofensați că ridici semne de întrebare asupra lor. Am atras atenția la niște concursuri anterioare, arbitrii s-au dus și au dat câteva avertismente, dar a doua zi au luat-o de la capăt.

Pe mine m-au atenționat la un moment dat că, fără să-mi dau seama, aveam stativul puștii cu un centimetru peste limita admisă. Un centimetru! Iar pe cele care câștigă concursuri mari prin furăciuni le lasă în pace. Mesajul acesta e: fură și vei câștiga!”, a mai spus campioana noastră.

Sursă foto: Gazeta Sporturilor/Raed Krishan