Ce faci însă când producători de renume mondial admit că înșeală benchmark-urile? Acest gest a fost făcut de Huawei în urmă cu câteva zile, iar creatorii popularului 3DMark s-au autosesizat imediat.

În urma interviului publicat de curând de Anandtech, compania UL din spatele testului de performanță 3D a retestat unele dintre cele mai populare telefoane Huawei. Imediat după, a decis că Huawei P20 Pro, Huawei Nova 3, Huawei Honor Play și Huawei P20 nu mai au ce căuta în clasamentul oficial 3DMark, disponibil gratuit online.

Pentru a înșela în teste, un telefon Huawei identifică numele programului de test în momentul în care îl rulezi și supra-tactează frecvența de lucru a procesorului și chipsetului grafic. Producătorul a afirmat că se activează în mod automat un așa numit Performance Mode.Dacă schimbi numele programului, cum au făcut creatorii 3DMark pentru realizarea graficului de mai jos, vezi performanța adevărată a telefonului, cea de care se bucură utilizatorii obișnuiți în 95% din timp.În contextul în care diferențele de viteză au fost cu aproximativ 40% mai mari, în medie, în mod previzibil, cei de la UL s-au simțit furați. La fel ar trebui să se simtă și utilizatorii a căror decizie de achiziție a fost influențată de rezultatele din teste.Rămâne să vedem dacă AnTuTu și Geekbench vor decide și ei să elimine din clasamentele online cele mai populare aparate de la Huawei.

 


Te-ar putea interesa și: