Ion Țiriac are planuri mari și pregătește o lovitură în tenisul românesc. Mai exact, miliardarul își dorește ca tenisul masculin să revină la București. Anunțul a fost făcut de Cosmin Hodor, managerul de comunicare al Simonei Halep.

Potrivit acestuia, Ion Țiriac vrea să organizeze cât mai curând un turneu ATP chiar în Bucureşti. Totodată, managerul de comunicare al Simonei Halep, a dezvăluit când se va organiza turneul și unde se va desfășura.

Acesta susține că miliardarul vrea să organizeze turneul pe zugră, înainte de Roland Garos, acesta urmând să aibă loc fie în 2022, sau peste doi ani. În ceea ce privește zona, turneul ATP ar urma să fie organizat în zona Otopeni.

”Domnul Țiriac își dorește foarte mult să aducă un turneu ATP la București. Cel mai probabil va fi pe zgură, înainte de Roland Garros. Rămâne de văzut dacă se va putea la anul sau peste doi ani. Va fi organizat în zona Otopeni. Domnul Țiriac își dorește neapărat un nou turneu ATP la București”, a spus Hodor la digisport.

Din ce în ce mai multe turnee în România

De menționat este faptul că anunțul referitor la noul turneu plănuit de Ion Țiriac vine la scurt timp  după o altă veste mare pentru fanii tenisului din România. Mai exact, în 2021, România va avea din nou un turneu în circuitul profesionist feminin de tenis din circuitul WTA. Este vorba despre Winners Open, de la Cluj-Napoca.

Fostul jucător de tenis, Patrick Ciorcilă se declara extrem de încântat de turneul WTA din Cluj, precizând că este o oportunitate atât pentru orgnizatori cât și pentru orașul gazdă.

„Sunt extraordinar de încântat că vom avea un turneu WTA la Cluj! Este o oportunitate uriaşă atât pentru noi ca organizatori, cât şi pentru Cluj-Napoca şi mă bucur că facem parte din marea familie a tenisului profesionist. Am muncit mult în ultimul an la acest proiect. Winners Open va fi singurul turneu din Europa la începutul lunii august şi cred că va fi atractiv pentru foarte multe jucătoare de top.

Am depus foarte multă pasiune în proiectele din care fac parte, Winners Sports Club şi Sports Festival, iar acest turneu le uneşte şi le ridică ştacheta şi mai sus”, a declarat fostul jucător de tenis, Patrick Ciorcilă, directorul turneului Winners Open de la Cluj Napoca.