Așadar, Ion Țiriac a scos din buzunare o sumă mare de bani pentru a realiza o sală polivalentă, care va avea o capacitate de 12.000 de locuri. Proiectul va fi realizat împreună cu fiul lui.

Ion Țiriac pregătește un nou proiect impresionant

Dezvăluirea a fost făcute recent de omul de afaceri. Totodată, acesta a spus și că fiul lui i-a sugerat să lucreze împreună și să nu apeleze la fonduri europene.

Complexul sportiv va cuprinde o sala polivalentă, terenuri de tenis, baschet, centru de recuperare și bazin de înot cu dimensiuni olimpice.

„Construiesc o sală polivalentă, care va avea o capacitate de 12.000 de locuri. Când a aflat ce vreau să fac, fiul meu, Ion-Ion, mi-a spus: ‘Dacă o faci, hai să o facem împreună, nu lua fonduri europene’. Vreau să construiesc o sală de care Bucureștiul are nevoie”, a declarat Ion Țiriac la Pro TV.

În același timp, miliardarul dorește să construiască și o Academie de Tenis în Otopeni, dar și un mini stadion. Investiția se ridică la aproape 80 de milioane de euro.

În Brașov, acesta vrea să facă un nou patinoar, pe care îl va ceda autorităților locale.

„Consiliul local a aprobat astăzi, la propunerea primarului Allen Coliban, încheierea Memorandumului de înțelegere între Fundația Ion Țiriac și Municipiul Brașov, prin care se dorește edificarea unui complex sportiv în municipiul Brașov, cu un număr de minimum 300 de locuri pentru spectatori, compus în principal dintr-un patinoar, cu anexele necesare (bază sportivă)”, arată informațiile publicate pe site-ul Primăriei Brașov.

Miliardarul a făcut o achiziție deosebită

În altă ordine de idei, omul de afaceri și-a extins colecția personală cu o achiziție deosebită: un tractor Porsche premium. Ultima adiție la colecția personală a miliardarului este un tractor Porsche-Diesel Super S 308, care a fost complet restaurat după anul 2000.

Colecția personală a omului de afaceri este bogată în piese exclusiviste, iar noul tractor Porsche-Diesel Super S 308 nu face excepție. Acest vehicul nu impresionează doar prin performanțe tehnice de top, ci și prin nota sa distinctivă.

Versiunea extinsă a celebrului Super N 308, cunoscut sub numele de Porsche-Diesel Super S 308, se remarcă prin motorul său puternic de 2.625 cc. Acesta generează o putere de 38 CP. Acest model, succesorul lui Allgaier A 133 S, a fost ulterior înlocuit de varianta modernizată, Porsche-Diesel Super N 309.