Ion Țiriac nu exclude să intre în fotbal

Ion Țiriac intră în fotbal? Fostul tenismen nu exclude o investiție la Dinamo, însă alături de Mircea Lucescu.

Aflat la patinoarul său din Otopeni, Ion Țiriac a discutat cu jurnaliștii despre situația echipei Dinamo. După o întâlnire anterioară cu Mircea Lucescu, fostul tenisman a afirmat că ar accepta implicarea într-un proiect fotbalistic doar alături de acest antrenor legendă.

„Am avut un prânz extraordinar de plăcut, am stat chiar vreo două ore, cu un prieten de-ai mei, care știe mai mult fotbal ca mine. L-am întrebat de Dinamo. Nenea Mircea mi-a spus despre ce e vorba.

Dacă mâine dimineață, la vârsta care o are, Mircea Lucescu îmi zice: «Tabula rasa, facem o echipă care să se numească Dinamo Brașov, Dinamo Tărlungeni, un Dinamo», la asta m-aș băga cu nenea Mircea Lucescu. Cu toate că în fotbal sunt lucruri pe care nu le înțeleg.

Nu sunt megaloman, nu sunt rasist, nu sunt naționalist, dar nu înțeleg cum ai un regulament care zice că 13 din 20 de jucători pot fi străini. Păi, românii mei unde joacă, dacă sunt străini în lot?

Aș face niște reguli destul de drastice, prin care i-aș ajuta pe tineri să sară treapta de la divizia D până la o divizie regulară. În Europa sunt 5 sporturi: fotbal, fotbal, fotbal, fotbal, apoi vine tenisul. Noi suntem foarte în urmă, chiar la prima divizie”, a declarat omul de afaceri.

Fostul tenismen deține 2 dintre cele 18 piese Rolls-Royce Phantom existente în lume

La vârsta de 84 de ani, Ion Țiriac este singurul miliardar din lume care se remarcă prin deținerea a nu unu, ci două exemplare ale unui model extrem de rar de automobil.

Cu o avere estimată la aproximativ două miliarde de dolari, Ion Țiriac și-a canalizat cu seriozitate pasiunea către mașini. Colecția sa reprezintă una dintre cele mai impresionante selecții de modele rare și valoroase la nivel mondial.

Și mai impresionant, Țiriac se distinge ca fiind singurul colecționar din lume care deține două exemplare ale unui model extrem de rar. Conform informațiilor furnizate de Daily Star, el este unica persoană de pe glob care deține două Rolls-Royce Phantom IV.

Pe lângă investițiile sale în mașini clasice, inclusiv cele rare, Ion Țiriac a cheltuit sume semnificative pentru diverse alte modele, contribuind astfel la creșterea valorii colecției sale de-a lungul anilor.

rolls-royce phantom
Interior de Rolls-Royce Phantom IV. SURSA Foto: Tiriac Collection

În prezent, impresarul dispune de o colecție impresionantă de peste 300 de mașini. Aproximativ 150 dintre acestea sunt expuse în cadrul Țiriac Collection, situată în Băneasa. Această colecție se numără printre cele mai remarcabile din lume.

De asemenea, printre mașinile din posesia sa se numără cele două exemplare de Rolls Royce Phantom IV, modele extrem de rare. Jurnaliștii de la Daily Star l-au inclus pe Ion Țiriac într-o listă dedicată „miliardarilor necunoscuți din sport”.

Ei au evidențiat cele două bijuterii din colecția sa. Au scris că este considerat a fi singura persoană de pe planetă care deține nu una, ci două Rolls Royce Phantom IV. Mai multe puteți citi aici.