Ion Țiriac deține 2 dintre cele 18 piese Rolls-Royce Phantom existente în lume

Ion Țiriac, în vârstă de 84 de ani, se distinge ca singurul miliardar din lume care deține nu unul, ci două exemplare dintr-un model extrem de rar de automobil.

Cu o avere estimată la aproximativ două miliarde de dolari, Ion Țiriac și-a investit serios pasiunea în mașini. Colecția sa cuprinde una dintre cele mai impresionante selecții de modele rare și valoroase din lume.

 Țiriac Collections
SURSA Foto: Țiriac Collections

De asemenea, Țiriac se poate mândri că este singurul colecționar din lume care deține două exemplare dintr-un model extrem de rar. Potrivit Daily Star, el este singura persoană de pe planetă care are două Rolls-Royce Phantom IV.

rolls-royce phantom
Interior de Rolls-Royce Phantom IV. SURSA Foto: Țiriac Collection

Pe lângă aceste investiții în mașini clasice, inclusiv cele rare, Ion Țiriac a cheltuit sume semnificative pe diverse alte modele, contribuind astfel la creșterea valorii colecției sale de-a lungul anilor.

În prezent, Ion Țiriac dispune de o colecție impresionantă de peste 300 de mașini. Dintre ele, aproximativ 150 sunt expuse în cadrul Țiriac Collection, situată în Băneasa. Această colecție se numără printre cele mai remarcabile din lume.

De asemenea, printre mașinile din posesia sa se numără și cele două exemplare de Rolls Royce Phantom IV, modele extrem de rare. Jurnaliștii de la Daily Star l-au inclus pe Ion Țiriac într-o listă dedicată „miliardarilor necunoscuți din sport”. Ei au evidențiat cele două bijuterii din colecția sa și au scris că este considerat a fi singura persoană de pe planetă care deține nu una, ci două Rolls Royce Phantom IV.

Miliardarul are o galerie auto unică

Fostul tenismen Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, iar pasiunea sa pentru mașini este binecunoscută. Omul de afaceri are o avere de aproximativ 2 miliarde de euro, potrivit estimărilor Forbes. Anul trecut, acesta avea o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari. El se află pe locul 1818 în topul celor mai bogați oameni din lume. Acum însă, fostul tenismen a urcat pe locul 1516.

În impresionanta sa colecție de mașini, denumită „Tiriac Collection” se găsesc sute de modele. Printre ele se numără Mercedes, Rolls-Royce, Jaguar, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson sau Indian Scout.

Galeria sa de mașini este unică în lume prin faptul că omul de afaceri deține toate cele șapte modele de Rolls Royce Phantom ale seriei I-VI. Cel mai vechi exponat din colecție datează din 1899, fiind vorba despre un Hurtu 3 1/2 Quadricycle.

Când vine vorba despre mașini, miliardarul se pare că nu se uită la bani și plătește sume importante pentru un model i-a atras privirile și trebuie neapărat să-l dețină.