Fostul jucător de tenis Ion Ţiriac are în plan noi investiții sportive în România. Acesta a anunțat că vrea să construiască un patinoar pe locul velodromului din Complexul Sportiv Dinamo.

Totodată, miliardarul a mai precizat că a cerut o întâlnire cu ministrul de Interne pentru a vorbi despre acest lucru, însă nu i-a acordat-o. El a adăuga tcă zona este propice, iar metroul este aproape, jumătate de milion de locuitori fiind în zona respectivă.

„Eu am cerut ministrului de Interne o întrevedere, dar încă nu mi-a acordat-o… pentru că ei (n.r. – Ministerul de Interne) nu ştiu ce să facă cu acel velodrom de la Dinamo. Iar dacă mi-l dă, eu fac încă un patinoar acolo. Pentru că zona e foarte propice, metroul este la 2 metri… sunt jumătate de milion de locuitori în zona respectivă.

Patinoarul însă l-aş face la fel ca pe cel de la Otopeni. Nu aş face patinoar pentru competiţie, poate să fie cu 1.000 de locuri, nu cu 500, dar tot pentru părinţi”, a explicat Ţiriac.

Ion Țiriac vrea să revoluționeze sportul în România

Ion Țiriac a mai adăugat că lângă patinoarul de la Otopeni va construi şi un centru de tenis cu 30 de terenuri, subliind faptul că viitorul româniei ”cam așa ar trebui să arate peste tot”. El a dat exemplu terenurile de tenis de la Vâlcea și de la Brașov.

„Viitorul ţării cam aşa ar trebui să arate peste tot. Dar acum sunt la Vâlcea 4 terenuri de tenis, la Braşov încă 6 sau 10… dar noi patru centre regionale în ţară încă nu avem. Dar eu vă promit că dacă nu ne pune nimeni beţe în roate, centrul de tenis, academie sau cum îi spunem, de la Otopeni, îl facem. Şi îl facem cu 25-30 de terenuri unde să vină zilnic cel puţin 200 de copilaşi”, a precizat Ţiriac.

De menționat este faptul că, declarațiile lui Ion Țirac au fost făcute în cadrul participării la lansarea programului gratuit Tennis Summer Camp 2021 de la Complexul Sportiv din Capitală care îi poartă numele.