Patinoar PO a devenit funcțională!

Peronul de la linia 9 din Gara de Nord era plin de părinți cu copii nerăbdători să se urce în tren, potrivit informațiilor transmise de clubferoviar.ro

La puțin timp după ce a plecat, un tren operat de Regio Călători a oprit la Patinoar PO. Această stație de pe viaductul care supratraversează DN1 este cea mai nouă și mai modernă din România, chiar dacă are un singur peron.

În fiecare zi opresc 21 de perechi de trenuri

Începând de azi, în fiecare zi la Patinoar PO opresc 21 de perechi de trenuri: 14 ale CFR Călători, patru ale Regio Călători și trei ale Transferoviar Călători.

Totodată, de opririle în noua stație pot profita și locuitorii din Otopeni care lucrează în București, dar și și cei care lucrează la facilitățile de producție și în clădirile de birouri din zonă, pe lângă sportivii care se duc și pleacă la/de la Telekom Arena, patinoarul magnatului Ion Țiriac. Amintim că „gara lui Țiriac” se află la trei minute de mers pe jos de DN1, zonă în care sunt multe hoteluri, centre de afaceri și case de locuit.

Noua stație feroviară este situată între Hotelul Vienna House și Telekom Arena, pe viaduct, la o înălțime de 6,5 metri. Peronul are dimensiunile în plan de 80 m lungime și 3,25 m lățime și este finisat cu un sistem de pardoseală din amorsă epoxidică, mortar din rășină epoxidică și nisip cuarțos.

Accesul la peron este asigurat de două lifturi și două scări de acces. Pentru accesul și deplasarea persoanelor cu deficiențe au fost prevăzute benzi antiderapante, benzi de ghidaj tactil și benzi de avertizare tactilă. Punctul de Oprire are sistem de supraveghere video și sistem de informare și avertizare a călătorilor, instalate de Alfrednet, potrivit sursei menționate.

Sursa foto: INQUAM Photos, Mircea Manole