Miliardarul Ion Țiriac a vorbit marți, 17 mai, după inaugurarea Țiriac Tower, despre tenis și în special despre Simona Halep, începând singur să vorbească pe subiect, spre deliciul jurnaliștilor prezenți care au început să râdă. Omul de afaceri se aștepta cu siguranță să primească această întrebare.

„Nu știu ce face Halep, am văzut-o. Vă mulțumesc mult pentru întrebare. Am văzut-o pe la Stejari p-acolo, cred că joacă Roland Garros-ul.

Da, într-adevăr, poloneza e singura atletă (nr 1 WTA, Iga Swiatek – n.r.), singura atletă după Steffi Graf pe care eu am văzut-o și pentru această rațiune este unde este”, a explicat Ion Țiriac despre Simona Halep și parcursul său.

Adevărul despre Simona Halep

Mai mult, omul de afaceri, fost tenismen, spune că Simona Halep este un talent înnăscut, dar la 14-15 ani a făcut o greșeală pentru că nu și-a făcut o educație fizică cu 3-4-5 ore de antrenament fizic, motiv pentru care „fizicul ei nu o ține cât o ține capul”, a explicat Ion Țiriac.

„Simona este un talent înnăscut. Noi avem o genă: Năstase, Pavel. Spunând treaba asta, Halep e un talent înnăscut extraordinar. Halep dacă a făcut vreo greșeală, cineva a făcut greșeala cu ea la 14 – 15 ani. Atunci a făcut greșeala.

Ea nu și-a făcut un status, o educație, nu morală, ci fizică, cu alea 3-4-5 ore pe zi și în special talent, dacă o vezi cu mingea, nu de fotbal, de tenis, pe cuvântul meu jumătate de divizia A nu fac cu mingea de tenis 200 de lovituri fără să cadă mingea jos și așa mai departe.

Însă ea, după părerea mea, fizicul ei nu o ține atâta cât o ține capul. Și când capul nu mai ține că-i frustrat atunci se-ntâmplă ce se întâmplă fizic cu ea. Poate Halep la 30 ani? Absolut că poate. Poate să-și schimbe Halep mentalitatea și felul de antrenament? Adică nu o văd pe Halep jucând cinci ore pe zi”, a spus omul de afaceri.

De asemenea, încercând să îi explice unui jurnalist prezent ce a vrut să spună, omul de afaceri l-a lăudat pe Federer și a explicat că el preferă oamenii muncitori în fața oamenilor talentați.

„Întreabă-l pe Federer de ce și la 38 de ani juca 6-7 ore pe zi până când lovitura aia nu îi mai intra. Eu nu mai iau pe mine pentru că eu sunt complet separat de treburile ăstea. Eu totdeauna am preferat un muncitor în fața unui talent”, a transmis Ion Țiriac.