La finalul consultărilor cu partidele parlamentare, preşedintele a ţinut, însă, să sublinieze că alegerile anticipate sunt prima sa opţiune, că dintre partidele cu care a discutat, unele au fost de acord cu punctul său de vedere, iar altele au cerut timp pentru consultări interne, potrivit romaniatv.net

Răspunsul lui Cristoiu

„Eu nu m-am mirat. Imediat cum a început domnul Iohannis să vorbescă, mi-am dat seama că va fi Ludovic Orban și că vor fi anticipate deoarece domnul președinte a reluat discursul cuvânt cu cuvânt de aseară, care era un discurs electoral în favoarea PNL pentru anticipate. A prezentat că avem de-a face cu un guvern ideal, reformist, revoluționar, pro-european, și de cealaltă parte o majoritate pesedistă.

Din start s-a adresat românilor din PNL și din partea dreaptă. Foarte interesant e că domnul Iohannis joacă pentru anticipate și bănuiesc că știe niște lucruri. Dar el, fiind un om serios, nu poate să se facă de râs și să zică că el l-a propus pe Orban tocmai ca să cadă.

De dimineață, PNL, care e partidul lui Iohannis, l-a propus pe Ludovic Orban. E clar că din punctul de vedere al lui Iohannis, dar cred că și a lui Orban, urmează anticipate”, a spus Cristoiu la Antena 3.