"Sper ca prin retrimiterea legii în Parlament să fie o dezbatere nu numai în societatea civilă, unde dezbaterea este bine venită, ci și în Parlament", a spus Iohannis.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis vineri că legea privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative este constituţională. Sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis a fost respinsă. Printre taxele eliminate se numără taxa pe poluarea provenită de la masini și taxa radio-tv.

Între cele 102 taxe propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, taxa radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 33 de taxe consulare, 20 de taxe ale Registrului Comerţului,  22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 25 octombrie Legea privind eliminarea celor 102 taxe iniţiată de Liviu Dragnea. Ulterior, pe în 15 noiembrie, Curtea Constituţională (CCR) a fost sesizată de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la încălcarea  mai multor articole din legea fundamentală.