Prezent vineri la Bacău, la finalul campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a făcut declarații extrem de dure la adresa adversarilor săi politici.

În nota obișnuită, Iohannis nu s-a ferit să prezinte PSD ca cel mai mare rău al României, arătând că românii trebuie să se ferească  să cadă în capcana de a crede că, după dispariția lui Liviu Dragnea din prim-planul vieții politice, lucrurile ar sta altfel.

”Aud aşa, câteodată, pe unii vorbind că totuşi parcă PSD de când a scăpat de Dragnea nu mai e chiar aşa de rău. Asta este o mare capcană! Să nu credeţi aşa ceva. PSD a dominat scena politică românească, cu mici excepţii, în cei 30 de ani de când am scăpat de comunism, de comunişti încă nu am scăpat chiar de toţi, mai sunt câţiva”, a declarat Klaus Iohannis vineri la Bacău.

”Această veşnică tranziţie trebuie să se termine odată şi odată, iar această dată va fi acum, duminică. Duminică la turul doi al alegerilor prezidenţiale românii trebuie să înţeleagă că PSD şi-a schimbat faţa de mai multe ori, feţele, politicienii de la vârf, dar nu s-a schimbat, este tot acel partid care vrea să pună mâna pe tot ce mişcă în România”, a adăugat el.

În plus, Klaus Iohannis a acuzat PSD că a ”făcut să plece 4 milioane de români” din ţară şi a ”distrus Bacăul, unul dintre judeţele de frunte”.

”Este nevoie de un vot foarte puternic duminică, la locale şi la parlamentare, pentru că PSD trebuie trimis pentru ani buni în Opoziţie şi asta începe acum, duminică. PSD trebuie îndepărtat de la butoane, pentru ca România în fine să poată respira, să poată să-şi revină, pentru ca noi, împreună cu celelalte forţe democratice, să refacem România, să redăm vigoare economiei, să garantăm României o Justiţie dreaptă şi independentă, să punem la punct sistemele publice aşa încât să funcţioneze pentru cetăţean. (…) Alegerea e simplă, ori eu, ori PSD”, a transmis candidatul susținut de PNL.