Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj omologului său francez, Emmanuel Macron, care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

„Transmit cele mai bune gânduri preşedintelui Emmanuel Macron. Vă doresc multă sănătate şi o recuperare rapidă”, a scris şeful statului, joi, pe Twitter.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv cu coronavirus, a anunţat, joi, Preşedinţia franceză, transmite Reuters.

Macron va sta în izolare o săptămână

Preşedinţia franceză a anunțat joi că preşedintele francez, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv la coronavirus, după cum transmit agenţiile internaţionale de presă.

„Preşedintele Republicii a fost diagnosticat cu COVID-19 astăzi”. ”Acest diagnostic a fost pus în urma unui test PCR efectuat la apariţia primelor simptome”, a declarat Palatul Elysee într-un comunicat de presă.

„Conform instrucţiunilor sanitare în vigoare, aplicabile tuturor, preşedintele va intra în izolare timp de şapte zile. Va continua să lucreze pentru a-şi îndeplini prerogativele de la distanţă”, conform aceleiaşi surse.

Totuşi, Macron îşi va anula toate călătoriile viitoare, între care o vizită programată în Liban.

În această etapă nu este clar de unde a contractat Macron virusul. Şeful statului francez a participat la o reuniune a şefilor de stat ai Consiliului European în 10 şi 11 decembrie.

Primul ministru Jean Castex se va autoizola după ce a intrat în contact cu Macron în ultimele zile.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, peste 2,4 milioane cazuri au fost înregistrate în Franţa, care are o populaţie de 67 de milioane.