Senatorul Lucian Romașcanu a declarat că PSD nu va vota prelugirea stării de alertă.

Anunțul vine la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că după 15 iunie mai multe restricții vor fi eliminate, dar starea de alertă va continua.

Motivul invocat de PSD este „lipsa specialiștilor” și a dovezilor pentru o eventuală prelungire a stării de alertă. De altfel, nu doar cei de la PSD au spus că nu vor mai vota prelungirea restricțiilor. La fel de categorici au fost și cei de la Pro România, dar și ALDE. De asemenea, nici USR nu a luat o decizie.

Doar cu voturile PNL și eventualele voturi ale PMP, UDMR sau ale minorităților naționale prelungirea stării de alertă nu va trece de Parlament.

„Nu avem de la specialiști nici o dovadă a necesității prelungirii stării de alertă. Nu a început nici o testare în masă. Nu e convingător, nu vine cu nici o dovadă științifică”, a spus Romașcanu la Digi24.

Ce îi nemulțumește pe social democrați?

Totodată, senatorul PSD a adăugat că decizia PSD survine după ce, în timpul stării de alertă au avut loc mai multe achiziții fără proceduri și de asemenea, angajări fără niciun fel de concurs.

„Starea de alertă de până acum a însemnat achiziții fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a mai spus Romașcanu.

Șeful statului a anunțat, marți, că după 15 iunie vor putea fi redeschise mallurile, dar fără restaurante și locuri de joacă, va fi posibilă redeschiderea afterschool-urilor, a grădinițelor și școlilor private, a sălilor de fitness și a piscinelor exterioare.

Totuși, va fi prelungită starea de alertă, cu mai puține restricții, iar președintele face apel la parlamentari să dea un vot pozitiv.

Sursa foto INQUAM Photos/George Calin