Vasile Dîncu susține că șefii de organizații PSD judecă doar din perspectiva voturilor câștigate, aceasta fiind unica unitate de măsură în evaluarea oamenilor, potrivit romania.europalibera.org.

„Sunt unii care cred că singurul lucru important e votul. E foarte important pentru partid, dar în partid, așa cum oamenii trebuie să fie diferiți, ar trebui să gândim un pic mai complex de atât.

Am mai spus și poate și asta deranjează, că în politică, mai ales în cea de stânga, este importantă diversitatea. Dacă nu acceptăm diversitatea internă, cum să o înțelegem pe cea din societate”, a spus sociologul.

PSD se desființează?

Totodată, acesta a atras atenția că în cazul în care social democrații rămân concetrați doar „pe susținerea unui electorat captiv”, PSD are mare șanse să dispară.

„Dacă PSD se concentrează doar pe susținerea unui electorat captiv sau pe rezolvarea unor probleme din justiție, atunci suntem condamnați să dispărem. Electoratul se schimbă, aceasta este cea mai mare provocare a PSD-ului în acest moment, dacă partidul nu se schimbă, vom pierde peste tot, chiar și în zonele din sud”, a mai spus Dîncu.