Viorica Dăncilă i-a pus lui Klaus Iohannis o serie de întrebări incomode.

În prima fază l-a întrebat despre activitatea sa de președinte.

„Am să-l întreb de ce nu ați făcut nimic în cei cinci ani de mandat, pentru că singura preocupare a fost bifarea unui alt mandat. Acel salariu l-ați primit din partea românilor, chiar nu ați crezut că aveți vreo responsabilitate”, a spus liderul PSD.

O altă chestiune a fost promisiunea din anul 2014 când a spus că va renunța la imunitate.

„Ați mințit. Nu ați făcut un referendum. De ce aveți nevoie de imunitate? De ce vă este frică? Nu cumva vă sperie problemele cu justiție vă sperie?”, a întrebat liderul PSD.

Dăncilă a amintit că Iohannis a promis că România va intra în Schengen.

„Domnule iohannis, vă asumați ecest eșec al politici externe? România îndeplinește criteriile tehnice și totuși nu am intrat. Stiați că este o decizie politică și puteați să vorbiți cu șefii de stat care s-au opus.

Nu cred că românii trebuie împărțiți în funcție de opiniile politice, nici din PNL, nici din PSD. Vă întreb: credeți că aceasta este atitudinea pe care trebuie să o aibă președintele tuturor românilor?

Cum explicați protocolul din 2002-2004 semnat cu Adrian Năstase și că ați vrut să fiți prim ministru din partea PSD? Să înțeleg că avantajul personal e mai important decât cel național?

Sper ca în această seară să răspundă la aceste întrebări. Și o ultimă întrebare, deși sunt multe și nu vreau să-l obosesc: Nu ne-ați lămurit nici până astăzi de unde știu cei din apropoierea dvs că trebuie să mă pregătesc de o întâlnire cu procurorii? Aceasta este independeța justiției în România?”, a spus Dăncilă

Ea a susținut că Iohannis ar trebuie să dea dovadă de respect, nu de lașitate, și să hotărască românii care dintre noi merită să ocupe această funcție, pentru că această fugă din fața propriului popor arată că ar avea foarte multe de ascuns.