Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost profund deranjat de acuzaţiile preşedintelui Iohannis la adresa PSD pe subiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc. Fostul şef al Senatului, alături de trei colegi senatori din ALDE, a decis să ceară invitarea preşedintelui României în faţa Parlamentului pentru a-şi proba acuzaţiile.

Mai exact, Călin Popescu-Tăriceanu solicită demararea procedurilor pentru invitarea şefului statului în faţa Parlamentului, pentru a putea prezenta “dovezile sau informațiile care au stat la baza acestei acuzații și măsurile pe care le-a luat pentru eliminarea pericolului pe care l-a semnalat”. Liderul ALDE spune că va negocia şi sprijinul parlamentarilor PSD şi Pro România în acest caz.

Nu este singura măsură dorită de Tăriceanu: împreună cu colegii senatori, el a înaintat o solicitare oficială către Biroul Permanent al Senatului astfel încât să fie audiaţi şi şefii SRI, SIE, precum şi miniştrii Afacerilor Externe, Apărării şi Afacerilor Interne în comisiile de specialitate, în legătură cu acelaşi caz.

Mesajul integral al lui Călin Popescu-Tăriceanu

“Am decis ca, împreună cu colegii mei senatori ALDE Mihai Ruse, Ion Hadârcă și Ioan Simionca, luând act cu îngrijorare de afirmațiile Președintelui României cu privire la o posibilă înțelegere dintre un partid parlamentar din România și o putere străină pentru înstrăinarea unei părți importante din teritoriul României, să înaintăm o solicitare oficială Biroului Permanent al Senatului pentru demararea procedurilor necesare care să permită audierea în comisiile de specialitate a conducerilor SRI și SIE, și a miniștrilor afacerilor externe, apărării și afacerilor interne.

De asemenea, solicităm demararea procedurilor pentru invitarea în fața Parlamentului a Președintelui României pentru a prezenta dovezile sau informațiile care au stat la baza acestei acuzații și măsurile pe care le-a luat pentru eliminarea pericolului pe care l-a semnalat.

Vom discuta mâine cu parlamentarii PSD și Pro România pentru a susține această solicitare.

Textul complet al solicitării aici: https://alde.ro/…/solicitare-adresata-de-senatorii-alde-bi…/