În urma declaraţiilor făcute miercuri de preşedintele Iohannis, care i-a acuzat pe PSD-işti că vor să dea Ţinutul Secuiesc Ungariei, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a venit imediat cu o replica, într-un discurs susţinut la Camera Deputaţilor.

Ciolacu spune ca nu trebuie lăsată o minciună să ne distragă atenţia de la problemele reale ale României şi dă vina pe Guvernul condus de Ludovic Orban pentru adoptarea tacită a proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc: “Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după patru luni de zile.” Mai mult, Marcel Ciolacu îl aseamănă pe Klaus Iohannis cu Corneliu Vadim Tudor, fostul lider PRM.

“Vreau să nu luăm și să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenția de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins definitiv, în Senat, acum. El nu a fost votat niciodată în Camera Deputaților, să fie clar. Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după patru luni de zile. După patru luni au trimis patru cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaţilor.

S-a întrebat vreodată președintele dacă Guvernul lui și-a făcut treaba? Nu, nu a avut timp. După o lună de la adoptarea tacită, președintele a venit cu un atac grosolan. Azi am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României. Aceste atacuri nu sunt demne de un preşedinte european. A fi un bun român, a fi patriot înseamnă să nu îţi trimiţi românii să moară la cules de sparanghel în Germania fără protecţie, fără asistenţă medicală şi fără contracte legale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea