Florin Cîțu a uimit pe toată lumea. Cu doar câteva minute înaintea votului de învestitură pentru noul Guvern, Cîțu și-a depus mandatul. România rămâne astfel cu un Executiv interimar. Totuși, Klaus Iohannis a făcut un anunț de ultimă oră.

Cine va fi noul premier

Șeful statului, Klaus Iohannis, a făcut un anunț de ultimă oră în privința noului premier. Șeful statului a surprins pe toată lumea în acestă perioadă de criză. “Respect gestul lui Florin Cîțu. E un gest de maturitate politică. Această decizie nu schibă cu nimic faptul că Guvernul Orban funcționează. Ia toate deciziile necesare pentru a stopa infecțiile cu noul coronavirus.

Suntem cu toții responsabili să găsim o soluție. Am decis consultarea cu partidele parlamentare pentru mâine la ora 13. Nu avem niciun moent de pierdut. Parlamentul să lucreze cu celeritate, iar săptămâna viitoare să avem un Guvern cu puteri depline. Așa avem toate pârghiile pentru a lua măsurile care se impun.

Solicit imperativ Parlamentului să acționeze cu celeritate pentru învestirea unui guvern cu drepturi depline, pentru a mă putea dedica, alături de acesta, combaterii efectelor coronavirusului.

Să terminăm cu circul politic. “, a spus Iohannis.