Președintele Klaus Iohannis a ținut să dea din nou asigurări ferme, în declarația de presă de joi seară, că nu vor exista tăieri de salarii.

”Cu certitudine nu vor exista tăieri de salarii, nici nu intră în discuție așa ceva”, a declarat el, răspunzând întrebărilor venite de la jurnaliștii acreditați la Cotroceni.

Lipsa unui draft de buget

În context, Klaus Iohannis a afirmat că a avut discuții doar de principiu privind bugetul de anul viitor, dar și că n-a primit vreun draft al bugetului pe 2020.

Nu este însă prima dată când președintele dă asigurări că nu vor exista tăieri de salarii. Klaus Iohannis s-a confruntat cu această acuzație pe toată perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, cu precădere venită din zona PSD.

Acuze repetate

Viorica Dăncilă le-a cerut liberalilor și președintelui Klaus Iohannis să își asume public că pensiile și salariile vor fi plătite la timp și vor fi majorate, conform legislației în vigoare.

”Vreau să fac o afirmație, și stiu foarte bine ce spun, cu toată claritatea – nu vor exista tăieri de pensii și salarii. Spun acest lucru pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a pesediștilor. Repet, nu vor exista tăieri de salarii și pensii”, declara Klaus Iohannis în luna noiembrie.

Schimbări la pensii

Trebuie precizat însă că Premierul Ludovic Orban a vorbit miercuri  despre ”măsuri de a corecta diferitele inechităţi care au fost generate de-a lungul timpului în domeniul pensiilor speciale”.

El a anunțat, astfel, că guvernul liberal va susține adoptarea unei noi legi a pensiilor.