Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de eliberare din funcţie a mai multor magistraţi, între care judecătoarea Brînduşa-Andreea Sârbu, de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care a fost exclusă din magistratură.

De asemenea, şeful statului a semnat decretele de eliberare din funcţie a altor opt magistraţi ca urmare a pensionării.

Astfel, au fost eliberaţi din funcţie: Ştefan Tudor Dorneanu – procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, numit inspector judiciar în cadrul Inspecţiei Judiciare, Liliana Birda – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Florin Scripcă – procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, delegat în funcţia de prim-procuror al acestei unităţi de parchet, Cristina Angela Pintea – procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, delegată în funcţia de procuror şef al aceluiaşi birou, Petre Dragoş Voinescu – procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, Daniela Marioara Barbu – judecător la Tribunalul Sibiu, Cristina Burtea – judecător la Tribunalul Mehedinţi, Tatiana Mirea – judecător la Curtea de Apel Craiova.

Ședință de urgență la Cotroceni

Premierul interimar și ministrul Sănătății chemați la Cotroceni. Klaus Iohannis le cere explicații. La întâlnire la participa și Raed Arafat.

Potrivit unei informări transmise de Administrația Prezidențială, preşedintele Klaus Iohannis va avea, joi, o nouă şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care vor participa prim-ministrul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva noului coronavirus, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şedinţa de lucru va avea loc la Palatul Cotroceni, de la ora 13,00.

Bilanț cutremurător în România

În România, COVID continuă să facă ravagii. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ieri u nou bilanţ privind cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 în România. A fost o nouă zi cu un număr ridicat de decese provocate de noul coronavirus, iar secţiile de Terapie Intensivă continuă să fie aglomerate cu pacienţi aflaţi în stare gravă.

Sursa foto: INQUAM Photos