Mai precis, președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care informează că președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită la finalul lunii decembrie.

”După cinci ani de la ultima vizită a Preşedintelui României în Republica Moldova, vizita Preşedintelui Klaus Iohannis de la sfârşitul acestui an este o vizită importantă pentru ţara noastră şi sperăm să însemne primul pas într-o colaborare de durată şi productivă între ţările noastre”, scrie Maia Sandu.

Aceasta a avut o întrevedere și cu Ambasadorul României

Maia Sandu a mai precizat că a avut o întâlnire cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat.

”Am avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță, căruia i-am mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România țării noastre.

Am accentuat necesitatea de a restabili cooperarea bilaterală firească între România și Republica Moldova și de a intensifica cooperarea moldo-română în mai multe domenii, pentru ca cetățenii să simtă beneficii cât mai curând.”, a spus Maia Sandu.

Întâlnirea a fost programată din timp

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Iohannis a discutat la telefon, luni, 16 noiembrie 2020,cu Maia Sandu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis Președintelui ales al Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, în cadrul unei discuții telefonice din această dimineață, felicitări din partea României și a sa personal pentru victoria covârșitoare obținută în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din data de 15 noiembrie 2020.

Președintele României și Președintele ales al Republicii Moldova au convenit în cadrul discuției că obiectivul principal în relația bilaterală îl reprezintă extinderea și aprofundarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre cele două state, în beneficiul direct al tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

În acest scop, un prim pas îl va reprezenta vizita oficială pe care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va efectua în Republica Moldova în perioada următoare, la invitația doamnei Președinte Maia Sandu, după preluarea mandatului prezidențial”, arată Administrația Prezidențială.