Porsche a mai cumpărat încă 9% din acțiunile producătorului croat de mașini electrice sport Rimac. Astfel, Porche îşi creşte participaţia de la 15 la 24%.

Producătorul de bolizi de lux Porsche, o filială a Volkswagen (VW), a anunţat luni o creştere a participaţiei sale în cadrul constructorului croat de maşini electrice Rimac, o tranzacţie care ar putea avea legătură cu o viitoare achiziţie a acestuia din urmă a mărcii Bugatti, relatează AFP, transmite news.ro

”Consiliul de Supraveghere al Porsche a validat vineri creşterea partipaţiei la Rimac Automobili de la 15% la 24%, în valoare de 70 de milioane de euro, ceea ce ”ilustrează lărgirea parteneriatului strageic”, anunţă constructorul într-un comunicat.

Presa a scris în trecut despre o investiţie importantă a Porsche la Rimac în legătură cu achiziţionarea de către întreprinderea croată a mărcii de lux Bugatti, proprirtatea Volkswagen, şi a Bugatti Veyron, unul dintre cele mai scumpe şi rapide automobile din lume. Porsche nu a menţionat luni o asemenea operaţiune

Rimac, furnizor direct al Porsche

Marca de la Zuffenhausen (sud-vest) a achiziționat în 2018 capital la Rimac, care se află în prezent pe cale să devină un furnizor direct al Porsche şi altor constructori de componente complexe.

Devenit cu o viteză-fulger unul dintre liderii mondiali ai tehnologiei automobilului electric, Rimac, înfiinţat în 2009 şi care are în prezent 1.000 de angajaţi, vinde, de asemenea, maşini de tip ”supercar” sportive, care pot atinge peste 400 km/h.

”Pentru Rimac şi Porche este important ca cele două întreprinderi să rămână independente”, declară Mate Rimac, CEO-ul şi fondatorul întreprinderii, supranumit de presă ”Elon Musk al Balcanilor”.

CEO-ul Volkswagen Herbert Diess vrea o accelerare către domeniul electric a grupului, care deţine 12 mărci, şi o simplificare a structurilor în vederea unei mai bune valorizări la bursă.

VW şi-a introdus la bursă divizia de TIR-uri Traton – mărcile MAN şi Scania – şi şi-a vândut partea pe care o deţinea la producătorul de cutii de viteză Renk.

Presa evocă, de asemenea, discuţii în vederea unei viitoare introduceri la bursă, cel puţin parţială, a Porsche.