Conform oficialilor Porsche, achiziția are ca scop dezvoltarea unui parteneriat care să ajute eforturile de electrificare ale mărcii germane și, mai ales, să susțină dezvoltarea tehnologiei bateriilor de înaltă tensiune.

Fără a dezvălui suma tranzacției, Mate Rimac, fondatorul companiei croate a declarat că „acest parteneriat este un pas important pentru Rimac în drumul său de deveni un furnizor preferat pentru industria auto în domeniul electrificării, al conectivității și al sistemelor avansate de asistență a șoferilor”.

Compania Rimac, cu sediul la Zagreb înregistrează o creștere rapidă, cei 400 de angajați lucrând în special pentru dezvoltarea bateriilor de înaltă tensiune, a motoarelor electrice și a interfeței om-mașină (HMI). Pe lângă cercetare, Rimac a devenit și producătorul unor vehicule spctaculoase, cxel mai recent hypercar – C Two – fiind prezentat în acest an la expoziția auto de la Geneva. Acest vehicul electric supersport cu două locuri este animat de un sistem electric de propulsie care dezvoltă nu mai puțin de 1914 CP, viteza maximă declarată fiind de 412 km/h. Autonomia mașinii este de 650 km, iar pachetul de batyerii se poate încărca până la 80% în doar 30 de minute dacă este utilizată o priză de mare putere de 250 kW.